Herziening van de Cowboy Auto Dial-app

Technologie heeft altijd een enorme impact gehad op verschillende industrieën. Zo is gaming de afgelopen jaren flink gegroeid door kunstmatige intelligentie. Hetzelfde geldt voor andere sectoren, zoals zorg, sport, recht en nog veel meer.

Toegegeven, specifieke industrieën adopteren technologie in een relatief langzamer tempo, zoals de bouw- en transportsector, maar sommige zijn extreem snel gegroeid. Een voorbeeld is het bedrijfsleven. De cloud, 5G-technologie, blockchain, Internet of Things – dit zijn slechts enkele voorbeelden van recente technologische ontwikkelingen die enorme veranderingen teweeg hebben gebracht in het bedrijfsleven. Maar een specifieke innovatie die de laatste tijd aan populariteit wint, vooral in de zakelijke sector, zijn automatische dialers.

Er zijn verschillende auto-dial-apps, maar deze gids zal zich voornamelijk richten op de Cowboy Auto Dial-app. Maar voordat u tot de kern van de zaak komt, wat is een automatische kiezer?

Wat is een automatische kiezer en waarom heb je er een nodig?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Auto Dialer-app van CallCowboy.com is een programma dat automatisch telefoonnummers kiest zonder enige invoer van de live agenten. Zodra de eigenaar van het nummer de oproep beantwoordt, wordt een vooraf opgenomen bericht afgespeeld of wordt de oproep doorverbonden met een van de beschikbare live agenten.

Dat is oorspronkelijk de enige functie van auto dialers. Maar dankzij technologische vooruitgang kunt u nu meer diepgaande versies van automatische dialers vinden, zoals:

1. Voorspellende kiezer

Een predictive dialer is een slimmere versie van de typische auto dialer. In plaats van zo snel mogelijk nummers te bellen, pleegt het de oproepen na het overwegen van de timing, zodat er altijd een agent beschikbaar is om te reageren. Om precies te zijn, een voorspellende kiezer berekent de timing, zodat hij pas een oproep start zodra hij heeft vastgesteld dat een agent zijn vorige oproep zal beëindigen voordat de oproep wordt beantwoord. Daarom zijn voorspellende dialers vaak de beste optie voor drukke ondernemingen, omdat het de inactieve tijd van agenten minimaliseert.

2. Progressieve kiezer

Een progressieve kiezer is de rechttoe rechtaan versie van een voorspellende kiezer. In plaats van de timing te berekenen, zou een progressieve automatische kiezer alleen een oproep plaatsen als er ten minste één agent beschikbaar is. Het is niet zo efficiënt als een voorspellende dialer, maar het zorgt ervoor dat alle prospects altijd een reactie van agenten krijgen.

3. Voorbeeld van kiezer

Ten slotte is een preview-dialer precies wat de naam doet vermoeden; het stelt de agenten in staat om een ​​voorbeeld van de informatie van de ontvanger van de oproep te bekijken voordat ze de oproep plaatsen, wat ervoor zorgt dat de agent volledig is voorbereid. Dit type kiezer wordt vaak gebruikt in callcenters en is de ideale optie voor ondernemingen die hun kansen op een bevredigend resultaat willen maximaliseren.

Nu vraag je je misschien af, waar hoort de Cowboy Auto Dial-app in deze categorieën thuis? Deze automatische kiezer is meestal een voorspellende automatische kiezer, hoewel hij enkele overeenkomsten vertoont met alle drie de categorieën. Maar dat hangt af van de instellingen van de gebruiker, wat misschien de reden is waarom het de aandacht van veel mensen heeft getrokken. Dus, wat is de Cowboy Auto Dialer?

Een kort overzicht van Cowboy Auto Dial

De Cowboy Auto Dial-app is ontworpen om op dezelfde manier te werken als elke andere auto-dial-app, behalve dat deze in hoge mate aanpasbaar is. Dit betekent dat het kan functioneren zoals u dat wilt, zolang u het maar correct instelt.

U kunt het bijvoorbeeld aanpassen zodat de app automatisch een reactie naar prospects stuurt. U kunt het ook zo instellen dat u alle oproepen van uw live agenten kunt volgen. Het is ook mogelijk dat de automatische kiezer ook dienst doet als autoresponder, zolang u de juiste functies inschakelt.

Simpel gezegd, Cowboy Auto Dial is een zeer flexibele applicatie en kan aan al uw telemarketingbehoeften voldoen, aangezien u weet hoe u het goed moet instellen.

Gezien de flexibiliteit van deze toepassing kan het echter een beetje moeilijk zijn om te bepalen of het iets voor u is of niet. Daarom zou deze beoordeling verschillende aspecten van de toepassing behandelen. Misschien is de beste manier om te beginnen door de functies ervan aan te pakken.

Functies

Biedt de applicatie tal van functies of is het qua functionaliteit flauw?

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kiezen van een auto dialer-app of welke applicatie dan ook. In dat opzicht zijn hier enkele van de meest opmerkelijke functies die u in de Cowboy Auto Dial-toepassing kunt vinden:

Een van de meest waardevolle functies die je in een auto dialer-app kunt vinden, is de autoresponder-functie, een functie waarmee je een reactie kunt instellen die de app naar je prospects stuurt zodra ze de oproep beantwoorden. Het is een van de vele functies die Cowboy Auto Dial in de applicatie heeft ingebouwd.

Bijna elk bedrijf heeft een Customer Relationship Management (CRM) systeem. Dit is een systeem dat grote hoeveelheden informatie bevat over de klanten van het bedrijf. Dit kan hun financiële informatie, persoonlijke gegevens en, belangrijker nog, contactgegevens omvatten. Al deze stukjes informatie zijn zonder twijfel nuttig als het gaat om telemarketing.

Daarom is het een enorm voordeel als de auto dialer compatibel is met uw CRM-systeem en automatisch in de app kan worden geïntegreerd. Op die manier kunnen de live agenten gegevens zien die betrekking hebben op de prospects, vergelijkbaar met hoe preview-dialers werken. En ja, de Cowboy Auto Dial-app heeft deze functie, waardoor het een enorm pluspunt is.

De Cowboy Auto Dial-app biedt ook monitoring waarbij u oproepen in realtime kunt volgen. Als u dit doet, wordt het mogelijk om de gespreksstroom van een bepaald gesprek te beoordelen, zodat u feedback kunt geven aan uw live agenten. Deze functie is met name handig voor bedrijven die hun werknemers willen opleiden.

Vaker wel dan niet, na een dag werken, zouden managers nieuwsgierig zijn of de dag productief was of niet. Helaas kan productiviteit niet nauwkeurig worden gemeten, tenzij u natuurlijk de statistieken voor de hele dag kunt controleren. Dat is waar analyse en rapportage over gaat, wat nog een ander kenmerk is van de Cowboy Auto Dial-app.

Stel dat u bijvoorbeeld wilt weten met hoeveel prospects uw live agenten contact hebben kunnen opnemen. Het zou natuurlijk te lang duren om elke agent te vragen. Je hebt wel de mogelijkheid om hun records afzonderlijk te controleren, maar het verbleekt nog steeds in vergelijking met een analyse-interface waar je allerlei soorten statistieken in een fractie van een minuut controleert.

Enkele voorbeelden van meetwaarden die u kunt vinden in de ingebouwde analyse-interface van de Cowboy Auto Dial-toepassing zijn:

  • Aantal gevoerde gesprekken
  • Aantal beantwoorde oproepen
  • Aantal genegeerde oproepen
  • Gemiddelde tijd besteed aan elk gesprek
  • Totale tijd besteed aan alle gesprekken
  • Meest drukke werkuren

Het mooie van analyses is dat het managers in staat stelt hun strategieën aan te passen aan deze stukjes informatie, wat een grote bijdrage zou leveren aan het verbeteren van het bedrijf.

Als u tijd wilt besparen voor uw live agenten, kan de stemherkenningsfunctie van de Cowboy Auto Dial-app ook nuttig zijn. Hiermee kunnen de agenten opdrachten activeren met behulp van hun stem in plaats van deze handmatig uit te voeren.

Elk van deze functies is op zijn eigen manier nuttig, maar men kan stellen dat ze niet echt nodig zijn. U kunt nog steeds een telemarketingcampagne voeren zonder hen, daarom moet u niet blindelings een product kiezen, simpelweg omdat het meer functies biedt dan andere. Ze zouden eigenlijk nuttig moeten zijn voor uw doeleinden, en deze sectie zou u moeten helpen bij uw oordeel.

Gebruikersomgeving

Hoewel het niet zo belangrijk is als de functies, zou het ook helpen als de gebruikersinterface (UI) van de applicatie gemakkelijk te gebruiken is en de belangrijke informatie zichtbaar weergeeft.

In het geval van de Callboy Auto Dial-app is de interface goed opgebouwd. Vrijwel alle cruciale teksten voor de werking ervan zijn volledig zichtbaar, om nog maar te zwijgen van het feit dat je het uiterlijk via de instellingen kunt aanpassen.

Over het algemeen is de gebruikersinterface van zowel de mobiele als de desktopversie lovenswaardig, hoewel er nog ruimte is voor verbetering.

Makkelijk te gebruiken

Als je nog steeds niet goed thuis bent in auto dialer-apps, dan zou je eerste toepassing niet al te moeilijk moeten zijn om te begrijpen. Gelukkig is de Cowboy Auto Dial-app relatief eenvoudig te gebruiken.

Verder werkt de app op een eenvoudige manier. Als je een specifieke taak wilt uitvoeren, zijn een paar klikken voldoende, in tegenstelling tot andere apps waarbij je verder moet gaan vanuit het hoofdvenster van de app. De intuïtieve gebruikersinterface speelt hier ook een grote rol in, omdat de belangrijke knoppen vanaf het begin toegankelijk zijn.

Om die reden zou deze app handig zijn als u van plan bent uw medewerkers te trainen in het gebruik van een auto dialer.

Beperkingen

Wanneer u op zoek bent naar elk type software, moet u naar de beperkingen ervan kijken. In het geval van automatische dialers, moet u uitzoeken of er een bepaalde beperking is in het aantal sms’jes of oproepen dat u kunt plaatsen. Het is ook de moeite waard om te controleren of er limieten zijn aan het aantal agenten dat u kunt vinden.

Zoals je misschien al geraden hebt, heeft de Cowboy Auto Dialer geen van deze beperkingen. Meer precies, met het abonnement kunt u het volgende doen:

  • Installeer onbeperkt extensies/plug-ins
  • Stuur onbeperkt zakelijke sms’jes
  • Maak onbeperkt agentaccounts
  • Onbeperkt inkomende en uitgaande gesprekken voeren

Toegankelijkheid

Qua toegankelijkheid is de Cowboy Auto Dial-app geïntegreerd in de Cloud, waardoor je overal toegang hebt tot de app en alle relevante informatie. Je kunt de app zelfs gebruiken op de telefoon van een vreemde of op een nieuw gekochte desktop.

Je moet natuurlijk wel eerst inloggen via de desktop of mobiele app (Android en iOS) of via een browser. Dit is vooral handig als uw bedrijf gebruikmaakt van de remote werken-opstelling.

Merklegitimiteit

Naast het eigenlijke product, moet je ook letten op het merk. Zijn ze gerenommeerd? Zitten ze al lang in de branche? Hebben ze goede recensies?

Als het antwoord op deze vragen ja is, dan is het product zeker het proberen waard. Er zou tenslotte een reden moeten zijn waarom ze zo lang in de branche hebben bestaan ​​en een positieve gebruikersbasis hebben. Het zou ook helpen als u de andere producten van het merk kunt bekijken. Neem bijvoorbeeld Call Cowboy.

Het merk heeft naast de auto-dialer al tal van andere producten gemaakt, zoals autoresponders, call-trackers en dergelijke. Dit betekent dat ze goed thuis zijn op dit gebied, vandaar dat hun automatische kiezer waarschijnlijk beter is dan de typische die je daar ziet.

Prijzen en plannen

De gemiddelde prijs van auto-dialers varieert van $ 5.000 tot $ 250.000. Dit omvat het abonnement voor alle agenten, en het is vaak een eenmalige betaling. Het ideale product is een product dat wordt aangeboden in verschillende abonnementen. Helaas heeft Cowboy Auto Dialer maar twee abonnementen: maandelijks en jaarlijks. Er is ook geen eenmalige betalingsaanbieding.

Het maandelijkse abonnement kost $ 99,95 per gebruiker per maand, terwijl het jaarabonnement beter is omdat het slechts $ 79,95 per gebruiker per maand kost. Het is niet de meest betaalbare, maar gezien de voordelen die het product met zich meebrengt, is de prijs redelijk.

Moet je de Cowboy Auto Dial-app krijgen?

Op het eerste gezicht lijkt de Cowboy Auto Dial-app de perfecte telemarketingoplossing, maar zoals eerder gezegd, voor telemarketing. Tenzij u van plan bent een telemarketing-inspanning te starten, is het misschien niet de beste keuze om een ​​abonnement te nemen op de Cowboy Auto Dial-app.

Het is meer geschikt voor bedrijfseigenaren, makelaars, callcenters en verkopers die hun bereik willen vergroten. Als u niet in een van de categorieën thuishoort, is de kans groot dat u niet zoveel baat zult hebben bij een automatische kiezer. Immers, als je alleen maar wilt reageren op alle persoonlijke telefoontjes, lijkt het betalen van ongeveer $ 80,00 voor een applicatie niet zo’n geweldige deal.

Het vonnis

De Cowboy Auto Dial-app bevat tal van functies dat kan van pas komen bij telemarketing. Het is gemakkelijk te gebruiken en de gebruikersinterface is niet overweldigend. Het legt ook geen aanzienlijke beperking op aan zijn gebruikers, dus dat is een pluspunt. Omdat het gebruik maakt van de Cloud, zou toegang tot de app gemakkelijker moeten zijn dan de meeste. Misschien is het enige probleem dat de prijs niet beheersbaar is en dat je elke maand moet betalen, maar dat zou niet zo’n probleem moeten zijn.

Over het algemeen, hoewel de app niet perfect is, zou het het proberen waard moeten zijn.

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2021